Drie tips om je smartphone goed te beveiligen voor hackers

Het gebruik van de smartphone is de laatste jaren geƫxplodeerd. Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 2 miljard mensen die een smartphone hebben. Door deze snelle groei hebben hackers deze apparaten als doelwit gekozen om op een eenvoudige manier persoonlijke informatie van mensen te stelen.

smartphone beveiliging

Om je smartphone te beschermen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Smartphone fabrikanten verbeteren voortdurend hun beveiligingsinstellingen, maar de meeste last ligt bij de gebruikers door hun acties en gedrag. Zeker budget-smartphones met oude Android-versies zijn vaak extra vatbaar. In dit artikel vertellen we je drie tips om je smartphone goed te beveiligen tegen hackers.

1) Gebruik een sterk wachtwoord

Een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen om je telefoon te beschermen, is een sterk wachtwoord instellen. Hoe sterker het wachtwoord, hoe moeilijker het is voor hackers om het te kraken. Het zou niet gemakkelijk voor hen moeten zijn!

Voor veel gebruikers lijkt het instellen van een wachtwoord op een smartphone een onnodige rompslomp. Veel gebruikers denken dat het wachtwoord alleen nodig is wanneer je je telefoon wilt gebruiken. Maar, zoals we later in dit bericht zullen zien, is het niet zo moeilijk als het lijkt!

2FA2) Twee-factor authenticatie

Een andere manier om je smartphone te beschermen tegen hackers is door ervoor te zorgen dat iedereen twee-factor authenticatie gebruikt. Als je niet bekend bent met de term, het betekent dat je telkens wanneer je toegang tot bv. je bankrekening wilt, je je identiteit met twee afzonderlijke dingen moet bewijzen. Als je bijvoorbeeld een bankrekening hebt en geld wilt overmaken via internetbankieren, moet je niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord intypen, maar ook een unieke code die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd voordat je het geld kunt overmaken

Dit is een zeer nuttig proces, want zelfs als je wachtwoord wordt gecompromitteerd, kan de hacker nog steeds geen toegang krijgen tot de account zonder toegang te hebben tot de code die naar uw telefoon is verzonden. Daarom raden we je altijd aan om twee-factor authenticatie te gebruiken voor alle accounts!

3. Houd je besturingssysteem up-to-date en installeer beveiligingsapps

Een van de beste manieren om je telefoon veilig te houden tegen hackers is om ervoor te zorgen dat je je besturingssysteem up-to-date houdt. Zowel Google als Apple brengen regelmatig security updates uit voor hun smartphones uit, dus het is belangrijk om ze te installeren zodra ze beschikbaar zijn. Deze updates bevatten beveiligingspatches die helpen om bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem te verhelpen.

Een andere manier om uw telefoon te beschermen is het installeren van beveiligingsapps. Er zijn veel verschillende beveiligingsapps die verschillende niveaus van bescherming bieden. Sommige bewaken het apparaat om er zeker van te zijn dat er geen malware is, terwijl andere ook alle inkomende en uitgaande berichten controleren op tekenen van phishing en identiteitsdiefstal. Populaire beveiligingsapps zijn onder meer:

  • Avast Mobile Security: Beschermt uw privacy en gegevens op uw telefoon met een app-vergrendeling, oproepblokkering, Wi-Fi scanner, app manager en fotokluis
  • Lookout: Lokaliseer uw telefoon als deze is gestolen – beveilig uw gegevens met een wachtwoord – beveilig uw foto’s en video’s met een eigen cloudaccount
  • Norton Mobile Security Lite: Scan op volg- en spyware-apps die worden gebruikt om je te bespioneren, bepaal welke apps toegang hebben tot locatie- en Wi-Fi-gegevens

Share This:

Comments are closed.