Hoe kan je je externe harde schijf beveiligen

Uw harde schijf is de fysieke plaats waar al uw bestanden worden opgeslagen – documenten, films, boeken, liedjes – alles. Alles staat erin voor u, klaar om er toegang toe te hebben waar en wanneer u maar wenst.

Hoe belangrijk is het om uw harde schijf te versleutelen? Moet je het echt doen?

externe hddUw apparaat blijft correct werken zonder uw harde schijf te versleutelen … totdat dit niet langer het geval is. U weet pas dat u het nodig hebt totdat je er niets meet aan kunt doen. Dit klinkt behoorlijk ernstig. Zoals elke dokter u kan vertellen, is voorkomen beter dan genezen. Er is een recente studie die aantoont hoe waar dit ook is in onze situatie. De studie, uitgebracht door het Ponemon Institute, kreeg de titel “The 2019 Global Encryption Trends Study”. De resultaten tonen aan dat 45% van de ondervraagde organisaties een versleutelingsbeleid heeft, wat een absoluut record is onder bedrijven. Gegevens zijn belangrijk, het beveiligen ervan – zelfs nog meer.

Wat is versleuteling?

Het concept van versleuteling van de hard disk is op zichzelf eenvoudig genoeg. Het coderingsproces maakt gebruik van geavanceerde wiskundige functies om de gegevens te beschermen tegen iedereen zonder het juiste wachtwoord of de juiste sleutel. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag, waardoor hackers niet kunnen binnendringen. Als u een gecodeerd Word-document naar een vriend stuurt, moet deze het eerst decoderen. Anders zien ze alleen een willekeurige tekst met vreemde tekens. Tenzij ze een ervaren wiskundige zijn, dan kunnen ze er nog wel iets uit opmaken.

AES – Advanced Encryption Standard

encryptieAES is een symmetrisch algoritme voor codering. Het is een van de meest bekende versleutelingsmethoden en waarschijnlijk de beste in gebruik. Het werd in 1998 gemaakt door twee Belgische cryptografen en werd uiteindelijk aangenomen door de Amerikaanse overheid en wereldwijd gebruikt als een belangrijk onderdeel van de codering.

AES is het eerste en enige openbaar beschikbare systeem, zelfs goedgekeurd door de NSA (National Security Agency) voor topgeheime informatie. Als het goed genoeg is voor een land als Amerika, zou het goed genoeg moeten zijn voor iedereen.

U moet weten dat elke keer dat een bestand naar de schijf wordt geschreven, speciale software het automatisch versleutelt. Daar hoeft u zelfs niets voor te kunnen of te weten. Tijdens het lezen van het bestand decodeert de software het, waardoor alle andere gegevens op de schijf versleuteld achterblijven. Op het eerste gezicht kun je niet zien of een computer is gecodeerd. U kunt tijdens het werk een vertraging ervaren, maar zelfs dat is niet vanzelfsprekend.

Vertraagt Disk Encryption mijn pc?

In principe kan en zal alles wat u op uw computer installeert, invloed hebben op de prestaties. De vraag is of de verandering merkbaar zal zijn. Uw computer processor, niet het coderingsprogramma dat u gebruikt en het type externe hard disk zijn hier de sleutel. Ze zullen bepalen of volledige schijfversleuteling uw pc zal vertragen.

Het hangt over het algemeen af ​​van uw computer (geheugen, processor snelheid, verbindingen, protocollen, enz.) En de verwerkingssnelheid. Je kunt een analogie maken met wandelschoenen – ze wegen meer dan gewone sportschoenen en het extra gewicht vertraagt ​​je een beetje. Dat gezegd hebbende, is de extra bescherming zeer welkom.

Als je op blote voeten zou gaan wandelen, zou je sneller zijn … maar voor hoelang? Je voeten zullen het veel eerder opgeven, waardoor het hele streven zinloos wordt.

Als het versleutelen van je hard disk zo handig is, hoe kun je dat dan eigenlijk doen? Het versleutelen van de hele schijf klinkt misschien als een ingewikkeld proces, maar het is echt niet zo moeilijk. Het enige dat u nodig heeft, zijn uw vertrouwde coderingshulpmiddelen en een flashstation of cd – om een ​​back-up op te slaan.

harde schijf beveiligen

Share This:

Comments are closed.