Een kluis in huis met je wachtwoorden/crypto wallets: hoe kan je deze maximaal beveiligen?

Met een hardware crypto wallet sla je je cryptocurrency veilig op. Het werkt offline waardoor iemand niet zomaar je munten kan stelen. Maar natuurlijk moet je dit apparaatje nog ergens veilig kunnen bewaren. Een interne kluis is dan een van de mogelijkheden. Maar hoe beveilig je deze maximaal en zijn er alternatieven? De antwoorden daarop ontdek je in dit artikel!

Cryptomunten bewaren in een eigen kluis

kluis cryptomuntenWil jij je crypto wallet veilig bewaren op een plekje in je woning? Dan is het een goed idee om een kluis te nemen. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een stevige vuurvaste kluis die goed beveiligd is. Je stelt dan een code in die alleen jij weet. Een kluis is zeker geen overbodige luxe, want cryptomunten zijn meestal veel waard.

Bovendien zijn dieven tegenwoordig op de hoogte van de waarde van deze munten. Dus je neemt het best het zekere voor het onzekere. Uiteraard is een goede cold wallet op zich al veilig, maar een inbreker kan dit meenemen. Dan ben je alsnog je belangrijke sleutels voor je cryptomunten kwijt. Een goed beveiligde kluis is dus zeker het overwegen waard.

Hoe kan je je kluis maximaal beveiligen?

Als je je hard wallet zo veilig mogelijk wilt bewaren, is het eerst en vooral belangrijk dat je kiest voor een stevige en kwalitatieve kluis. Bespaar hier niet op. Daarnaast kan je je kluis extra beveiligen door er dichtbij een camera te installeren. Zo houd je altijd in het oog wat er in je woning en rondom de kluis gebeurt.

Een digitale kluis is ook een mogelijkheid

Heb je liever geen fysieke kluis in huis? Geen probleem, want je kan je belangrijke toegangssleutels ook opslaan in een digitale kluis. Dat kan je aanvragen via een notaris of de bank. Een digitale kluis dient niet alleen voor het opslaan van je toegangssleutels voor je cryptocurrency, maar je kan er ook andere belangrijke documenten in opslaan.

Als je kiest voor een digitale kluis heb je natuurlijk nog altijd een veilig plekje nodig voor je hard wallet. Een digitale kluis is dus enkel een goede optie indien je geen crypto wallet hebt. Een digitale kluis kan je ook gebruiken voor je digitale nalatenschap.

bitcoin cryptocurrency

Goed alternatief: een zwaar beveiligde kluis ergens anders

Er is een nog veiligere optie: kiezen voor een kluis op een andere plaats. Zeker als je cryptomunten veel waard zijn is dat een goed idee. Er bestaan daarvoor namelijk specifieke ruimtes die extra beveiligd zijn. In Nederland noemt dit ‘de Nederlandse kluis‘.

Als je ervoor kiest om daar je hardware wallet op te slaan, ben je zeker van een goede beveiliging. Deze kluis heeft namelijk 24/5 camerabewaking, een mistgenerator en trildetectie. Dat is meer dan je zelf kan doen om je kluis te beveiligen. Indien er iets gebeurt, is de box bovendien verzekerd tot 45.000 euro. Dit bedrag kan je nog verhogen naar 90.000 euro. Of je nu het best een interne of externe kluis gebruikt, hangt af van hoe waardevol je cryptocurrency is.

Share This:

Comments are closed.