Windows defender review

Een optimale bescherming van je computer wordt voor vele mensen steeds noodzakelijker. Niet alleen omdat we steeds vaker gebruik maken van de computer, we slaan ook steeds meer privacy gevoelige bestanden op. Hiervan wil je natuurlijk niet dat die in verkeerde handen komen. Het is daarom van essentieel belang om je systeem zo goed mogelijk te beveiligen. Je kunt uiteraard een compleet pakket aanschaffen, maar vaak krijg je daar veel meer bij dan dat je eigenlijk nodig hebt. Een gratis Windows virusscanner is dan een goed alternatief. Maar wat houdt het precies in en waar moet je op letten bij een gratis Windows virusscanner, Beveiligingcrew.nl zet alles voor jou op een rijtje.

Virussen uit allerlei hoeken tegenhouden

virus verwijderenVirussen komen tegenwoordig uit allerlei hoeken je systeem binnen. Uiteraard als je op het internet actief bent loop je risico, maar ook als je bijvoorbeeld een USB-stick van iemand leent kan die geïnfecteerde bestanden bevatten. Een virus loop je dus niet per definitie online op.

Om je systeem toch zo goed mogelijk te beschermen tegen al deze dreigingen maken de meeste mensen gebruik van een virusscanner. De meeste fabrikanten bieden dan ook uitgebreide pakketten aan waar je flink voor moet betalen. Echter is dit voor de meeste gebruikers niet eens nodig en betekent het een overvloed aan allerlei functies die niet worden gebruikt.

Het is dan zonde om veel voor deze pakketten te betalen. De meeste gebruikers kunnen dan ook prima uit de voeten met een gratis Windows virusscanner. De gratis versie betreft een veel minder uitgebreid programma dan de betaalde versie. Uiteraard is de basis functie van de virusscanner behouden en spoort ook de gratis Windows virusscanner alle virussen op je systeem probleemloos op.

Waarom bieden fabrikanten een gratis product aan?

De meeste fabrikanten van betaalde virusscanners bieden je een gratis Windows virusscanner aan omdat je dan in ieder geval gebruik maakt van hun product. Daarnaast hopen ze je door een goede eerste indruk te verleiden tot het kopen van het complete pakket. Je vindt dan ook regelmatig reclame aan bij de gratis Windows virusscanner. Uiteraard alleen reclame over de producten van de fabrikant. Op die manier proberen ze je als klant te behouden.

Om je een goede eerste indruk te geven zorgen de fabrikanten er dus ook voor dat ook de gratis Windows virusscanner prima zijn taken uitvoert. Het is dus niet zo dat de gratis versie minder virussen vindt dan wanneer je de betaalde variant zou gebruiken. Hierdoor zouden ze uiteraard veel klanten verliezen. Ook bij het verwijderen van de virussen wordt bij de gratis versie geen onderscheid gemaakt. Je bent door middel van het gratis programma dus net zo goed beschermd dan bij de betaalde variant.

Waar zit het verschil dan in?

De fabrikanten maken het meeste onderscheid in het aanbieden van extra diensten. Het gratis programma kun je alleen gebruiken om de primaire taak van een virusscanner uit te laten voeren. Wil je hierbij meer zelf kunnen instellen, bijvoorbeeld de firewall, of wil je je bestanden veilig kunnen opslaan, door middel van gratis opslag, dan moet je overstappen naar de betaalde pakketten. Echter zitten de meeste mensen niet op al deze instellingen te wachten en voldoen de gratis programma’s prima.

Je kunt dus in de meeste gevallen prima gebruik maken van een gratis Windows virusscanner. Je zorgt er op die manier voor dat je systeem optimaal beschermd is tegen allerlei verschillende soorten virussen. Ben je een ervaren gebruiker, weet je precies wat je doet en wil je meer beschikking hebben over instellingen? Wil je ook beveiliging als je online gaat betalingen doen door middel van een high-end filter? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een betaald pakket. De doorsnee gebruiker heeft hier in de meeste gevallen geen behoefte aan.

Share This:

Comments are closed.